La contaminació radioactiva per l'accident a la central japonesa de Fukushima s'amplia cada vegada més, ja que han estat trobats rastres en la major zona productora de te verd del país, la província de Shizuoka. En fulles seques de te de la zona de Warashina, a Shizuoka, es van trobar 679 becquerels de cesi radioactiu per quilo, quan el límit màxim és de 500. La regió està a 370 quilòmetres al sud-oest de Fukushima. El te verd procedent del Japó és consumit a tot el món per les seves propietats saludables.

Per altra banda, el Govern japonès va ordenar a Tepco, operadora de la planta nuclear de Fukushima, que millori les condicions de treball dels operaris de la central, entre els quals almenys dos han rebut un nivell de radiació que supera el doble del màxim establert.

L'ordre es va produir després d'una inspecció a principis d'aquesta setmana del Ministeri de Sanitat, Benestar i Treball a les instal·lacions de la central, epicentre de la pitjor crisi nuclear en 25 anys. La setmana passada Tepco va anunciar que dos dels seus treballadors havien estat exposats a nivells de radiació superiors als 250 mil·lisievert, el màxim previst.