EN DIRECTE

Moren almenys 28 persones en la repressió de manifestacions a Síria

Els EUA critiquen la manca d'aportació d'alguns països a la missió aliada a Líbia

 
El nombre de refugiats sirians a Turquia creix exponencialment.
El nombre de refugiats sirians a Turquia creix exponencialment. osman orsal/reuters

DAMAC/TRÍPOLI | EFE/DDG Almenys 28 persones van morir i diverses desenes van resultar ferides per la repressió de les manifestacions que demanen la caiguda del règim del president sirià Bachar al Assad en diferents zones del país. L'agrupació opositora siriana Sham va assegurar que quatre manifestants van morir a la localitat d'Ariha, prop de Yisr al Shugur (nord-oest), on van irrompre forces de l'Exèrcit amb el suport de tancs. Així, l'exèrcit sirià va començar l'assalt d'aquesta localitat, on més d'un centenar de persones ha perdut la vida en els darrers dies. El nombre de refugiats sirians que han creuat la frontera amb Turquia s'eleva ja a uns 3.000, la majoria procedents de Yisr al Shugur.
Pel que fa a Líbia, el secretari de Defensa dels EUA, Robert Gates, va criticar la falta de voluntat política i d'aportació de recursos militars per part d'alguns països aliats a la missió en aquest país, i va advertir que poden comprometre l'operació. "Ha quedat àmpliament clar que les deficiències en capacitats i voluntat política tenen el potencial de comprometre la capacitat de l'Aliança d'efectuar una campanya integrada, eficaç i sostinguda per aire i mar", va afegir.
A Espanya, el Consell de Ministres va aprovar un acord pel qual se sol·licita l'autorització del Congrés dels Diputats per prorrogar la participació en l'operació que l'OTAN realitza a Líbia "fins que finalitzi". La pròrroga no contempla canvis en les missions assignades a les tropes espanyoles ni un increment dels seus efectius.
Finalment, Moammar al-Gaddafi ha enviat més d'un miler de soldats a lluitar cos a cos amb els rebels libis pels voltants de la ciutat de Misrata, i entre aquests 1.500 gaddafistes hi ha un bon nombre de dones, segons van afirmar els sublevats.

Enllaços recomanats: Premis cinema