El vicepresident primer de l'Executiu, Alfredo Pérez Rubalcaba, va avançar que deixarà de ser ministre d'Interior abans de les properes eleccions generals perquè considera que no és compatible aquest càrrec amb el fet de ser el candidat del PSOE a la Presidència del Govern.

El vicepresident no ha revelat si abandonarà tots els seus càrrecs a l'Executiu a causa de la seva condició de candidat, però davant la pregunta concreta de si estudia la possibilitat de ser ministre d'Interior fins al mateix dia de les eleccions, va avançar que abandonarà abans aquest departament. "És una obvietat. El candidat -va explicar- no pot ser el ministre que organitzi les eleccions".

Va assenyalar irònicament que agraïa que pogués aclarir aquest extrem per si algú podia pensar que ell, com a ministre d'Interior, donaria els resultats electorals al candidat socialista. Rubalcaba va negar que el fet d'haver hagut d'anul·lar un viatge de partit a València a causa de la concentració convocada pel moviment 15-M l'hagi fet reflexionar sobre les dificultats de mantenir el càrrec de ministre d'Interior a la vegada que és el candidat socialista.