Els responsables a Espanya de la xarxa de pirates informàtics Anonymous, detinguts per la Policia Nacional, planejaven publicar dades sensibles i informació reservada sobre agents dels Cossos de Seguretat de l'Estat i polítics en diferents pàgines d'internet i fòrums de contingut proetarra.

Fonts de la investigació van explicar que els polítics que anaven a ser objecte de l'atac pertanyen al PSOE, PP i CiU, i que els plans dels hackers arrestats també fixaven com a víctimes a policies nacionals, guàrdies civils i agents dels Mossos d'Esquadra.

Així es desprèn de la documentació confiscada en el domicili a Gijón d'un dels principals capitostos de la xarxa, un mariner mercant de 31 anys, que va ser arrestat a Almeria. En aquest habitatge es trobava el servidor informàtic des d'on la xarxa Anonymous coordinava i executava atacs informàtics a pàgines web governamentals, financeres i empresarials.

A més de publicar aquesta "informació sensible" en fòrums proetarres, els tres hackers tenien previst llançar un atac contra les pàgines web dels principals partits polítics en la vigília de les eleccions del passat 22 de maig, sabotatge que va poder ser avortat per la Policia.

Davant la dificultat de reunir els suficients usuaris d'internet perquè els atacs fossin efectius, els tres arrestats pretenien derivar les seves activitats cap a les intrusions i el robatori de dades per filtrar-los després en fòrums d'internet i aconseguir així una difusió mediàtica més àmplia de les seves accions.

La Policia atribueix a Anonymous l'ofensiva llançada el passat 18 de maig contra la web de la Junta Electoral Central i, a partir de les eleccions del passat 22 de maig, contra les del Congrés dels Diputats, els Mossos d'Esquadra i la UGT.

Múltiples atacs

Amb anterioritat, la xarxa havia llançat atacs contra la botiga de PlayStation de Sony, BBVA, Bankia, ENEL o pàgines oficials dels governs d'Espanya, Algèria, Líbia, Iran, Xile, Colòmbia i Nova Zelanda.

Els tres responsables d'Anonymous a Espanya, arrestats a Almeria, Alacant i Arenys de Mar, eren experts en informàtica i telecomunicacions, amb amplis coneixements en seguretat lògica, vulnerabilitats i intrusions.

Per evitar ser descoberts, els tres detinguts xifraven les seves comunicacions i, en ocasions, es connectaven a internet vulnerant la seguretat de les xarxes WIFI dels seus veïns.