Les autoritats sanitàries alemanyes han advertit aquest dissabte que l'amenaça de la variant letal del bacteri "E. coli", que ha causat 31 morts a Alemanya, persisteix tot i s'han localitzat el focus de la infecció en una granja de llavors germinades de la Baixa Saxònia.

Encara que les sospites de l'Institut Robert Koch sobre l'origen de l'agent patogen s'han vist confirmades, "persisteix el perill d'infecció per contacte físic", ha assenyalat aquest dissabte un portaveu del ministeri d'Afers Socials del cèntric estat federat de Hessen.

Els errors d'higiene en la cadena alimentària poden conduir a nous brots de la perillosa variant O104 del bacteri "E. coli", han advertit des d'aquest ministeri, que ha fet una crida a la prevenció i el manteniment de les normes de neteja.

Les autoritats sanitàries i el govern alemany van aixecar aquest divendres l'alerta sobre els cogombres, enciams i tomàquets com a focus de la infecció de l´"E.coli", després de confirmar la presència de la letal variant del bacteri en llavors germinades.

Després de setmanes d'una crisi sanitària que ha comportat danys multimilionaris al sector agrícola de mitja Europa, s´ha trobat la presència d'aquesta agressiva bacteri en un paquet de llavors trobat a les escombraries d'una família de la regió de Bonn (oest), dos dels membres havien contret la infecció.

Els vegetals procedien de la granja ecològica de Baixa Saxònia assenyalada per l'Institut Robert Koch com a "focus més probable" d'aquesta infecció, el còmput d'afectats se situa en 2.800 pacients ingressats a Alemanya, dels quals 722 van desenvolupar el perillós síndrome urèmica hemolítica (SUH).