El governant del Partit de la Justícia i del Desenvolupament (AKP), el primer ministre turc, Recep Tayip Erdogan, ha revalidat la majoria absoluta a les eleccions generals d'aquest diumenge a Turquia amb el 53,16 per cent dels vots, segons els primers resultats oficials difosos per la televisió Haberturk i corresponents al 45 per cent del vot ja escrutat.

L'AKP obtindria així 332 diputats, el que suposa una majoria absoluta del Parlament, format per 550 escons. Aquests resultats suposen un lleuger descens per l'AKP, que el 2007 va obtenir 341 diputats.

El principal partit de l'oposició, el Partit Republicà del Poble (CHP), ha incrementat el nombre de diputats passant dels 112 escons als 133 gràcies al 22,21 per cent de vots que ha aconseguit aquest diumenge.

En tercera posició hi ha el Partit Moviment Nacionalista (MHP), que baixa de 71 a 57 diputats, per davant d'altres partits minoritaris, inclosos diversos candidats kurds que s'han presentat com a independents i que aconseguirien 28 escons.