El canceller de Veneçuela, Nicolás Maduro, va informar des de l'Havana, que el president veneçolà, Hugo Chávez, va ser operat ahir d'un abscés pèlvic, que va requerir una intervenció quirúrgica d'urgència.

Maduro va llegir un comunicat que va ser transmès per l'estatal Veneçolana de Televisió (VTV) en què va explicar que el president s'estava recuperant i que encara no se sap quan tornarà a Veneçuela.

"Amb l'invalorable suport de Fidel, de Raúl (Castro) i de l'excel·lent sistema de salut de Cuba es van fer els exàmens diagnòstics que van revelar l'existència d'un abscés pèlvic que va motivar la decisió del President (...) de sotmetre's de manera immediata a un procediment quirúrgic correctiu", va informar.

La intervenció quirúrgica, segons el document llegit per Maduro, es va realitzar "amb resultats satisfactoris per a la salut del comandant", qui ja es troba en procés de recuperació.

L'escrit oficial també va indicar que el cos mèdic que atén Chávez estima que en pocs dies el mandatari estarà en condicions de tornar "de manera segura a Veneçuela".