Crisi nueclar

El Japó inclou quatre zones a la llista del territori contaminat

Tres de les àrees amb radiació es troben a 50 km de la nuclear de Fukushima mentre que la quarta està a 33

 12:54  
Manifestants contra les nuclears resen per les víctimes de la catàstrofe a una zona amb alta radiació a 20km de Fukushima.
Manifestants contra les nuclears resen per les víctimes de la catàstrofe a una zona amb alta radiació a 20km de Fukushima. EFE

EP / TÒQUIO Les autoritats japoneses han afegit quatre noves àrees del nord a la seva llista de zones afectades per la radiació de la central de Fukushima-1, conseqüència de l'accident desencadenat després del terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març.

Tres d'elles es troben a Ryozenmachi i comprenen uns 180 habitatges i uns 50 quilòmetres de la planta nuclear, ha dit Takayuki Sato, funcionari de la ciutat de Dati. Les xifres del govern apunten que hi hauria entre 20,1 i 20,8 mil·lísieverts de radiació anuals. En comparació, la dosi mitjana rebuda per un habitant d'un país industrialitzat és d'uns 3 mil·lísievers l'any.

La CNN informa que el quart enclavament és al barri de Haramachi, Minamisoma, a 33 quilòmetres de Fukushima-1. Aquestes quatre noves àrees són fora de la zona d'evacuació fixada pel govern nipó.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema