Almenys 70 persones van morir i altres 104 van resultar ferides en un atemptat suïcida ocorregut en un mercat de la zona militar de Pesháwar, en el conflictiu nord-oest del Pakistan, segons van informar ahir fonts policials.

L'atac va tenir lloc la matinada de diumenge al basar "Khyber Supermarket" de Pesháwar, capital de la província pakistanesa de Khyber-Pakhtunkhwa. Un portaveu del servei de control de la Policia local, Mohsen Khan, va situar la xifra de morts en 70 i la de ferits en 104, dels quals -va dir- 25 es trobaven en estat crític. "Primer hi va haver una petita explosió i quan la gent es va amuntegar llavors va tenir lloc l'atemptat suïcida en una motocicleta", va precisar Khan.

Per part seva, una font de la comandància de la policia local que va optar per guardar l'anonimat havia xifrat prèviament els morts en 67 i el de ferits en 96. Ambós portaveus policials van mantenir ahir que la detonació va ocórrer al voltant de la mitjanit hora local i va ser causada per un terrorista suïcida que es desplaçava en motocicleta.

Segons alguns mitjans pakistanesos, entre les víctimes hi havia diversos periodistes i agents, que es van acostar al lloc després de la primera explosió, de baixa intensitat. En paral·lel, alguns edificis del mercat van resultar seriosament danyats per l'atac, que va donar lloc a un incendi.

Els atemptats són habituals a Pesháwar i en altres punts d'aquesta província, adjacent a l'inestable cinturó tribal fronterer amb l'Afganistan, on busquen refugi nombrosos grups talibans i pròxims a la xarxa terrorista Al-Qaida. L'últim atac en aquesta ciutat s'havia registrat el passat dia 9, quan tres persones van morir per l'explosió d'una bomba en un abocador pròxim a una escola.