Durant el dia d'ahir, els "indignats" de la Puerta del Sol de Madrid van portar a terme una operació de neteja amb l'objectiu de retirar el campament i deixar-hi, només, "un punt d'informació". Diversos acampats van formar una cadena humana per tal de transportar el material fins als vehicles del Servei Especial de Neteja Urgent -Selur-, organisme de l'Ajuntament de Madrid que col·labora amb els "indignats".

Segons va informar un portaveu del Moviment 15-M, les tasques de neteja es van efectuar seguint "un ritme alegre", amenitzades per diferents activitats lúdiques per crear un clime de recollida més participatiu.

Tot i la retirada dels "indignats" de la Puerta del Sol, el moviment de protesta s'està organitzant per portar a terme una acampada itinerant que visitarà pobles i barris de Madrid. L'objectiu d'aquesta iniciativa serà el de seguir oferint informació amb la finalitat de "continuar essent un mètode de pressió" després del desmantellament de l'anomenat "quilòmetre zero". Aquesta mesura va ser consensuada durant l'assemblea general que es va portar a terme el passat dissabte a la nit.

Alegria dels comerciants

Els principals beneficiats de la marxa dels "indignats" del Sol van ser els comerciants de la zona, que no van dubtar a assenyalar la seva "alegria" després de la decisió presa pels acampats. El president de la Confederació de Comerciants especialitzats de la Comunitat de Madrid -COCEM-, Hilario Alfaro, va considerar que si finalment els acampats abandonen la plaça serà "bo per Madrid i pels madrilenys".

D'altra banda, els comerciants van assegurar el passat dijous que les més de 2.000 empreses ubicades a la zona xifraven les pèrdues durant els dies que ha durat l'acampada en uns 30 milions d'euros, fet que els va portar a reclamar al Ministeri de l'Interior algun tipos d'indemnització. En aquest sentit, des del COCEM s'ha habilitat un despatx d'advocats per interposar reclamacions.