El Tribunal Constitucional considera que la retallada salarial decretat el maig de 2010 pel govern per als empleats públics no vulnerar drets fonamentals com el de la negociació, com va plantejar l'Audiència Nacional l'octubre de l'any passat.

En un acte, al qual ha tingut avui accés Efe, els magistrats del Constitucional han rebutjat admetre a tràmit la primera qüestió d'inconstitucionalitat que va plantejar per aquest assumpte l'Audiència Nacional, en coincidir amb el Ministeri Fiscal que és "notòriament infundada".

El màxim garant de la Constitució Espanyola explica que "és el conveni el que ha de respectar i sotmetre's no només a la llei formal, sinó, més genèricament, a les normes de major rang jeràrquic i no al contrari".

Així, conclou que el decret llei, que va implicar que els convenis col·lectius de les empreses públiques fossin reformats per introduir una baixada del 5% en els salaris, no han vulnerat el dret a la negociació col·lectiva perquè la intangibilitat o inalterabilitat del conveni col·lectiu no és un dels seus "elements essencials".