L'exministre d'Administracions Públiques (de gener de 1999 a març del 2000), de Justícia (de març de 2000 a juliol del 2002) i d'Interior (del juliol del 2002 fins el març del 2004), exsecretari general del PP, i finalment a diputat ras al Congrés, Ángel Acebes, ha comunicat aquest dimarts, després de 16 anys a la cambra baixa, que abandona l'escó per "obrir una nova etapa professional".

El 2008 va obrir un bufet d'advocats i exerceix també com a conseller delegat d'una societat de Caja Madrid. A una breu nota enviada als mitjans diu que se sent "orgullós" d'haver presentat i defensat al Congrés la Llei de Partits, i expressa la seva "profunda tristesa" per la presència de Bildu a les institucions.

Acabes havia anat perdent protagonisme des del 2004 quan Aznar va perdre La Moncloa després dels atemptats de l'11-M on ell va tenir una actuació destacada com a ministre de l'Interior. Va mantenir-se com a home fort\u00A0 del partit fins el 2008, quan va abandonar la secretaria general i va ser substituït per María Dolores de Cospedal. Des d'aleshores exercia com a diputat ras sense responsabilitats destacades al grup parlamentari.

Aquest dimarts no ha volgut rebre l'atenció dels mitjans i per correu electrònic\u00A0 ha anunciat la seva renúncia "coincidint amb els estretors d'una legislatura esgotada". Acebes ha manifestat el seu "profund agraïment" als ciutadans d'Ávila que ha representat a les corts primer com a Senador i després com a Diputat. "Sempre he procurat defensar, amb la major determinació i millor voluntat, els seus interessos", afirma la breu nota.

També ha agraït el suport dels membres del PP i afirma que se sent "especialment orgullós d'haver presentat i defensat la Llei de Partits" al Congrés. A més, expressa el seu desig que "Espanya serà capaç de superar la crisi econòmica actual per recuperar la senda de la confiança, la fortalesa institucional i la prosperitat".

Des del 2008 compaginava la seva tasca com a diputat amb el despatx d'advocats i amb el seu càrrec com a conseller delegat de Caja Madrid Cibeles S.A. També exercia com a patró de la Fundació Faes.