Els preus de l'habitatge lliure han baixat un 4,1% en el primer trimestre respecte al mateix període del 2010, més de dos punts inferior a la taxa registrada en el trimestre anterior (-1,9%), segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística(INE), publicat aquest dimecres.

D'aquesta manera, ja són dotze els trimestres consecutius en què els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals negatives.

El preu de l'habitatge va començar a descendir en el segon trimestre del 2008 (-0,3%) i va tocar fons en el segon trimestre del 2009, quan va retrocedir un 7,7%, per iniciar el camí de la moderació.

Així, la reducció interanual dels preus durant el primer trimestre de l'any es produeix després de registrar una variació negativa durant tot l'any passat, amb caigudes que van oscil·lar entre el 2,9% del primer trimestre i de l'1,9% del quart.

En la taxa intertrimestral (primer trimestre sobre quart trimestre), el preu de l'habitatge lliure ha baixat un 3,5%, davant del descens del 0,1% que va tenir lloc entre octubre i desembre.