Els EUA va reiterar que Espanya, com altres països de l'Aliança, hauria d'"implicar-se més" en l'operació de l'OTAN a Líbia participant en operacions ofensives, mentre que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero considera "gens menyspreables" els mitjans que aporta actualment.

El ministre conseller de l'Ambaixada dels EUA a Espanya, Arnold Chacón, va repetitr el missatge que el secretari de Defensa nord-americà, Robert Gates, va llançar fa uns dies, quan va considerar "inacceptable" que a l'OTAN hi hagi dos tipus de grups de països, uns que només accepten participar en tasques lleus, de tipus humanitari, i altres que porten "la part dura de les missions de combat".

Paral·lelament, l'OTAN va assegurar que disposa dels mitjans necessaris per continuar la campanya d'atacs aeris contra les forces de Moamar al Gaddafi, encara que va insistir que farà falta temps per aconseguir l'èxit.

Per altra banda, almenys 39 rebels han mort i diverses desenes han resultat ferits en els darrers dos dies prop de l'enclavament petrolier de Brega, a l'est de Líbia, i a la ciutat de Zenten, a l'oest.

Pel que fa a Síria, la crisi continua i les tropes de Bachar al Assad estan avançant cap al nord, mentre centenars de persones han estat arrestades al poble de Jisr al Shughour, a uns 20 quilòmetres de la frontera. Donada la situació, cada vegada són més els refugiats sirians que fugen fins a Turquia. Més de 8.500 sirians han demanat refugi al país veí per escapar de la repressió. La major part d'ells provenen de Jisr al Shughour, on les autoritats han informat recentment que 120 membres de les forces de seguretat van ser assassinats fa 10 dies. L'exèrcit va ocupar diumenge passat la ciutat.