L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, va ser perseguit i increpat dilluns a la nit al seu carrer per un grup de persones que li van recriminar la prohibició municipal de celebrar actuacions musicals a la plaça de Chueca durant les properes festes de l'Orgull Gai. La persecució, de la qual hi ha diversos vídeos i fotografies que poden veure's a les xarxes socials d'Internet, es va iniciar quan l'alcalde i la seva dona, Mar Utrera, van sortir a la nit del seu domicili per passejar el seu gos. Un grup de persones va esperar la sortida de Ruiz-Gallardón del seu portal i llavors va començar a xiular-lo, insultar-lo i a cridar "fora, fora" i "no ens representes", un dels lemes més repetits pel moviment 15-M en les darreres setmanes.

En un moment de la protesta, l'alcalde va aconseguir fer-se sentir i va dir: "aquí viuen la meva dona i els meus fills. Fer-li això a la meva dona i als meus fills no és de justícia. Demà..."; però en aquell moment van augmentar els crits i xiulets i va decidir tornar a casa seva.

La delegada del Govern a Madrid, Dolores Carrión, va explicar que l'incident va ser gravat per una càmera de vigilància: "allà hi havia una cinta que sempre es grava pels serveis de videovigilància. S'estudiarà i se sabrà qui són" els autors de la xiulada.

El problema ha sorgit perquè l'Ordenança del Soroll de la capital prohibeix expressament el desenvolupament d'esdeveniments a la via pública a una distància inferior a 150 metres de centres sociosanitaris, fet que en aquest cas afecta a la plaça de Chueca perquè hi ha una residència de gent gran a menys d'aquesta distància.

Les organitzacions responsables de l'Orgull 2011, que esperen reunir-se aquesta setmana amb l'alcalde per intentar trobar una solució que permeti portar les celebracions al que consideren el "cor" de les festes, es van desmarcar d'aquesta protesta i van destacar que "apostem pel diàleg com a principal eina de reivindicació".

En un comunicat, Felgtb, Cogam i Aegal van condemnar el que va passar i van afirmar que la "reacció d'uns pocs" no pot imposar-se al "diàleg serè" que afirmen haver desenvolupat sempre.

Mentre l'alcalde va mantenir silenci sobre els fets, el seu vicealcalde, Manuel Cobo, va lamentar que aquesta situació d'"impunitat" s'estigui donant ja "en massa ocasions" per part d'"algunes persones que ni tan sols respecten la vida privada de l'alcalde".

Per part sev, la delegada de Medi Ambient de l'Ajuntament, Ana Botella, va manifestar que actes com aquest "no s'han de produir en una ciutat en la qual s'han de respectar les normes i les lleis".

Encara que no es va referir en concret a aquest cas, la presidenta madrilenya en funcions, Esperanza Aguirre, va carregar contra el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per "no fer complir la llei" davant de les "coaccions" dels indignats