Els morts per la repressió de les protestes a Síria ja superen els 1.100 i els detinguts són més de 10.000, i entre ells hi ha dones i nens, va denunciar l'Alta Comissaria de l'ONU per als Drets Humans. "Hem rebut nombrosos informes denunciant l'excessiu ús de la força per part de les forces sirianes contra els civils, la majoria d'ells manifestants pacífics", assenyala un informe que va ser presentat al Consell de Drets Humans.

Paral·lelament, milers de persones van participar en una manifestació a Damasc en suport al règim del president Bachar al Assad, mentre continua la repressió de l'Exèrcit a les protestes dels opositors a la província septentrional d'Idleb. L'autovia de Mezzeh a la capital va aparèixer coberta per una enorme bandera siriana de tela de 2.300 metres de longitud i 18 d'ample. Els milers de participants en la marxa es van manifestar a favor de la unitat nacional i van expressar el seu rebuig a la ingerència estrangera en els assumptes interns de Síria.

Pel que fa a Líbia, almenys 75 membres de les forces lleials al coronel Moammar al-Gaddafi han mort en els últims tres dies en combats amb els rebels libis prop de l'enclavament petrolífer de Brega, a la zona oriental del país. Després de diverses setmanes de relativa tranquil·litat al front oriental, estancat des de fa mesos entre Brega i Ajdabija, a 160 quilòmetres de Bengasi, els combats s'han intensificat amb intensitat en els darrer dies a la zona.

Bombardeig aliat

Així mateix, almenys 12 persones van morir en un atac aeri de l'OTAN que va afectar un autobús a l'entrada de la ciutat de Kikla, a 150 quilòmetres al sud-oest de Trípoli. Precisament a Kikla, els rebels van aconseguir dimarts expulsar de la ciutat les forces de Gaddafi, que van haver de retirar-se a uns 9 quilòmetres, segons van indicar fonts dels insurgents.

Finalment, el Govern iemenita va acusar Qatar d'estar finançant la rebel·lió contra el president Ali Abdul·là Saleh en el marc d'"una conspiració" per causar escissions a l'Exèrcit del Iemen. El viceministre d'Informació, Abdo al Yenadi, va afirmar a Sanà que "l'exambaixador iemenita a Egipte Abdel Wali al Shamidi, que va desertar del règim el març passat, és l'enllaç per fer arribar els fons de Qatar als responsables dissidents del règim".