El cel no va ser el dimecres a la nit el millor aliat per contemplar l'eclipsi total de lluna, ja que els núvols van impedir als milers de científics i aficionats que s'havien concentrat en nombrosos espais oberts del país gaudir d'un espectacle que no es tornarà a repetir fins el 27 de juliol de 2018.

Com va passar el 4 de gener, quan els núvols van frustrar el primer eclipsi de l'any-encara que en aquella ocasió es va tractar d'un parcial de sol- el cel va estar molt ennuvolat en grans àrees de la península i en els arxipèlags.

Els més afortunats han estat els ciutadans que han seguit l'eclipsi des del quadrant nord-est-alguns observatoris catalans han ofert les imatges més nítides -i en menor mesura els que s'han reunit en el cim més alt del país, el Teide (Tenerife), encara que els núvols han impedit allà l'observació continuada.

Milers de persones van buscar espais oberts, com platges, terrats, miradors o cimeres per observar el fenomen natural que es produeix quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna.