El nou alcalde de Palma de Mallorca, Mateu Isern, ha informat aquest dijous de l'organigrama del consistori de la capital balear. Isern ha anunciat que l'ajuntament no comptarà amb una direcció general de política lingüística, una àrea que ha existit fins ara. Ha explicat que necessita uns dies per saber quin departament assumeix aquestes funcions, ja que ha assegurat que no hi haurà una àrea específica.

Es pot donar també per segur que desapareixerà el servei de dinamitzadors lingüístics, que s'encarreguen de fomentar l'ús del català als barris, especialment davant la presència de nouvinguts. Isern ha anunciat que reduirà un 50% el nombre d'alts càrrecs i estalviarà, així, uns 7 milions d'euros en tota la legislatura.

El batle de Palma, Mateu Isern, ha pronunciat aquest dijous la seva primera roda de premsa com alcalde. Ha anunciat la desaparició de l'àrea de direcció general de política lingüística, i ha admès que encara no sap quin departament assumirà aquestes competències.

Isern ha dit que reduirà un 50% el nombre d'alts càrrecs respecte la mitjana dels que formaren l'equip de govern de l'exbatlessa, Aina Calvo, el que suposarà, segons el nou alcalde, un estalvi d'uns 7,3 MEUR al llarg dels quatre anys. En campanya electoral, Isern va anunciar que la reducció seria d'un 25%.

En referència als coordinadors generals, Isern se'n quedarà amb 6. Tindrà 11 direccions generals, 9 menys que els que tenia Calvo, però comptarà amb dos assessors més. Isern comptarà amb 4 gerents d'empreses públiques, 8 menys dels que comptava l'altre govern.