Francisco Camps s'ha compromès aquest dijous durant el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat Valenciana a reformar el sistema electoral per triar els diputats per circumscripció uninominal partint del nombre de representants de cada demarcació. Camps ha dit que assistim a "un canvi de mentalitat ciutadana que ha arribat per quedar-s'hi" i que cal que els polítics impulsin reformes per "reforçar la participació ". El president popular ha centrat bona part del seu discurs, d'una hora de duració, en remarcar els esforços que l'administració valenciana farà en favor de l'austeritat i l'eficiència sense "retallar cap pilar de la societat del benestar", ha dit.

El president del PP valencià, Francisco Camps, ha anunciat que reformarà els sistema electoral per impulsar la circumscripció uninominal per escollir de manera directa els diputats partint del nombre de representants de cada demarcació, una mesura que ja havia mencionat durant el debat de política general del 2010.

Camps ha fet aquest anunci mentre a les immediacions de les Corts Valencianes centenars d' 'indignats' protesten de manera pacífica per la investidura del president valencià i la seva imputació judicial, que no n'ha fet cap menció durant el discurs.

El discurs del president popular ha basat el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat Valenciana en la seva vuitena legislatura en remarcar els esforços econòmics que l'administració valenciana farà per millorar l'eficiència.

Camps ha dit que el País Valencià està preparat per sortir el primer de la crisi i que les seues prioritats de govern seran "crear ocupació, sostenibilitat de la societat del benestar i millorar l'eficiència de la gestió".

Francisco Camps ha anunciat que com a primeres mesures reduirà el nombre de conselleries per fer "més amb menys" i establirà un sostre de despesa en l'exercici 2012 per incloure una reducció del 15% de despesa corrent i del 30% de subvencions i transferències, reduir el pressupost destinat a alts càrrecs i el destinat ens, societats i fundacions.

El president valencià ha estimat que juntament amb altres mesures s'estalviaran més de 1.150 milions. Camps però ha remarcat que les retallades no afectaran "cap pilar de la societat del benestar" i que "les prestacions sanitàries, educatives i socials són intocables".

Durant el seu discurs, Francisco Camps també ha refermat la voluntat de dur endavant el projecte de model educatiu únic trilingüe anglès-castellà-valencià, protestat per bona part de la comunitat educativa perquè suposaria l'eliminació de les actuals línies en valencià. Camps ha dit que es tracta de fer de l'anglès "llengua vehicular de l'ensenyament" com s'ha fet del valencià en els darrers anys. Camps també ha reiterat la demanda del transvasament de l'aigua de l'Ebre i d'un més gran finançament per als valencians.

El líder popular ha assegurat que el País Valencià "ja s'està preparant per a l'endemà que el PP governi Espanya" i que s'està creant un marc favorable per a les empreses, ajudar a créixer, i innovar. En aquest sentit, ha demanat la resta d'autonomies cinc principis: lleialtat, cooperació, coordinació, solidaritat i austeritat.