El primer ministre grec, Giorgios Papandreu, va apel·lar a la unitat dels diputats del seu partit i a "actuar tots junts per superar la crisi" grega i europea en un "moment dramàtic". Mentre creixen les divergències dins el seu propi partit (Pasok) respecte el controvertit paquet de mesures necessàries per evitar la fallida i seguir rebent ajuda de la UE i de l'FMI -ahir van renunciar dos diputats-, el primer ministre intenta guanyar temps i va posposar la moció de confiança, prevista per a ahir, i la remodelació del Govern.

Papandreu va oferir dimecres la seva renúncia perquè es formés un Govern d'unitat nacional, però finalment no va acceptar les condicions de l'oposició i estava previst que ahir se sotmetés a una moció de confiança al Parlament després de proposar una remodelació del seu Executiu. La votació s'espera per a diumenge, data que donaria a la UE més temps per finalitzar el paquet d'ajuda a Grècia.

En tot cas, les diferències dins de la zona euro sobre la millor manera per tractar la complicada situació de l'economia grega han portat la Comissió Europea a endarrerir la data prevista per arribar ar un acord fins a l'11 de juliol.

La zona euro s'havia compromès a adoptar un acord el 20 de juny, però la divisió existent ha portat la Comissió Europea a canviar d'estratègia i adoptar un calendari en dues fases: resoldre primer les necessitats més immediates de finançament i deixar per a l'11 de juliol l'adopció del pla global d'ajuda. D'aquesta manera, la reunió de ministres de Finances a Luxemburg estarà dedicada a arribar a un acord sobre el desemborsament del cinquè tram d'ajuda a Grècia, que arriba als 12.000 milions d'euros, encara que altres fonts eleven aquesta quantitat fins als 18.000 milions.

Per part seva, el Fons Monetari Internacional (FMI) va condicionar l'ajuda a l'adopció de les reformes acordades.