El congressista dels EUA Anthony Weiner, que ha admès haver enviat per Internet fotos lascives a diverses dones, ha comunicat a la líder demòcrata de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, que renunciarà al seu seient al Congrés, segons ha assegurat el dijous una font del partit, informa Reuters. El demòcrata representant de Nova York es converteix d'aquesta manera en el tercer membre del Congrés que renuncia enguany a causa d'un escàndol sexual. Pressionat pel president Barack Obama i els dos principals partits polítics, Weiner, de 46 anys, havia insistit prèviament quedar-se en el seu càrrec, anunciant que es sotmetria a una teràpia i es prendria una "breu llicència" de la Cambra.

Però finalment ha decidit renunciar després de parlar amb la seva dona, Huma Abedin, una col·laboradora de la secretària d'Estat, Hillary Clinton, que va tornar el dimarts d'un viatge, ha explicat 'The New York Times' sense citar fonts.

Tant republicans com destacats demòcrates van exigir la seva renúncia, dient que l'escàndal era una distracció per al Capitoli. Els demòcrates temien que Weiner fos un obstacle en els seus esforços per recuperar la Cambra, en mans republicanes, en les eleccions de l'any vinent. Obama va augmentar la pressió sobre Weiner el 14 de juny, quan va dir a NBC News: "Ha avergonyit la seva dona i la seva família (...) Jo renunciaria".

Tres dimissions: un demòcrata i dos republicans

Amb la dimissió del demòcrata Weiner, ja són tres els representants polítics que han dimitit en el que portem d'any. El republicà Chris Lee, de Nova York, va renunciar al febrer sense oposar-s'hi massa, només hores després que es descobrís que havia enviat una fotografia d'ell mateix sense samarreta a una dona que no era la seva esposa.

El també republicà John Ensign, senador de Nevada, va dimitir al maig després que una comissió ètica dugués a terme una investigació sobre la seva aventura amb una antiga assistent, la qual havia intentat amagar. L'afer va acabar amb les aspiracions d'Ensign de ser president.