El conseller d'Interior, Felip Puig, ha avisat avui que l'ocupació de la Plaça de Catalunya per part d'un grup minoritari de indignats "no es pot permetre gaire temps més", perquè s'està evitant que milers de ciutadans puguin exercir el seu dret a gaudir de l'espai comunitari.

En una entrevista a l'emissora Rac-1, Puig ha assenyalat, preguntat sobre l'acampada a la Plaça de Catalunya, que encara es manté encara que de manera ja molt minoritària, que "alguna reflexió haurem de fer perquè el nivell d'utilització de l'espai públic està evitant que milers o milions de ciutadans puguin exercir el seu dret a gaudir de l'espai comunitari".

"La contradicció comença a ser tan evident que la situació no es pot permetre molt més temps", ha remarcat Puig, segons un comunicat de l'emissora.

El conseller també ha denunciat que a Barcelona hi ha entre 300 i 600 professionals del desordre públic i de la violència urbana que estan clarament organitzats i que disposen de certa capacitat logística. Segons ha dit, aquests grups violents s'estan "manifestant amb nous mètodes i noves perspectives" i que, encara que "no és impossible detenir-los", cal que la policia s'hi dediqui "a fons". En aquest sentit, ha reconegut que encara no han explorat al màxim "les possibilitats de l'ordre jurídic vigent". El titular d'Interior creu que s'ha de fer una "reflexió" amb l'ocupació de la plaça de Catalunya.

"Hi ha nuclis clarament organitzats, de nombre difós, al voltant de 300 o 600 persones, que disposen de certa capacitat logística", ha dit el conseller d'Interior, i "intenten pervertir el sistema, donar una mala imatge del país i alterar l'ordre públic i la convivència."

S'ha referit a ells com a professionals del desordre públic i la violència urbana i ha alertat que actuen amb "nous mètodes i noves perspectives". Ta,bé ha afegit que intenten "bloquejar i provocar" la reacció contundent de les forces de seguretat perquè "tot això vagi realimentant el moviment". AL seu parer, "tenen mala fe i esperit de delinquir".

Puig ha continuat dient que entre 30 i 50 persones que tenen controlades i saben de quins àmbits provenen han intervingut en les assemblees de plaça de Catalunya. A banda, ha explicat que dos dels detinguts tenien antecedents policials i havien estat identificats en els aldarulls de Bolonya de fa dos anys. Puig diu que alguns dels violents portaven walkie-talkies i feien servir mètodes sofisticats.

Puig ha defensat que tots els governs occidentals estan esprement les seves possibilitats per introduir-se a les xarxes i localitzar aquells que utilitzen els avenços tecnològics per organitzar-se criminalment, per actuar d'una manera delictiva, per falsejar la realitat, manipular l'opinió i induir al delicte.

Sobre el vídeo que corre per Youtube, en què surten els Mossos infiltrats, Puig ha reconegut que ja han intenta que l'empresa el despengi. "Ja hem intentat, en d'altres moments i situacions, demanar a l'empresa promotora del Youtube que deixi de penjar alguns vídeos", ha dit, mentre que els serveis jurídics de la policia ho estan estudiants.

Duran atribueix el creixement dels antisistema als governs d'esquerres

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha atribuït aquest divendres el creixement dels antisistema als governs d'esquerra de Barcelona i Catalunya. "La inhibició de la policia per responsabilitat dels seus comandaments polítics era un efecte crida", ha assegurat.

En la seva carta-web als militants d'UDC, ha condemnat els "greus i intolerables" fets protagonitzats per centenars de persones a les portes del parc de la Ciutadella, i ha assegurat que se sent "avergonyit" per aquestes imatges "tercermundistes". Duran també s'ha referit als incidents del 27 de maig i ha defensat que no té sentit permetre l'acampada de la plaça de Catalunya després de les eleccions.