El líder de la majoria demòcrata al Senat, Harry Reid, ha assegurat aquest divendres que els Estats Units anunciarà pròximament una "retallada substancial" de tropes desplegades a l'Afganistan. "Hi haurà una retallada. Estic segur que serà substancial. Així ho desitjo", ha assenyalat.

Actualment, els Estats Units té desplegats un total de 100.000 efectius al país asiàtic, molt per sobre dels 34.000 existents quan el president, Barack Obama, va arribar al càrrec el 2009.

Reid ha indicat que el públic estatunidenc ha patit una "guerra de desgast" durant aquesta guerra, que es prolonga des de fa uns deu anys. La guerra a l'Afganistan contra la insurgència talibana costa als ciutadans més de 110.000 milions de dòlars (69.925 milions d'euros) l'any.

Alhora, Reid ha defensat les operacions militars estatunidencs a Líbia, les quals tenen el suport del Congrés. En aquest sentit, ha assenyalat que la Resolució de Poders de Guerra de l'any 1973 "no és aplicable" a les operacions contra el líder libi, Moammar al-Gaddafi, ja que no hi ha tropes de combat enviades al país africà.

A més, ha afegit que "això s'acabarà abans que ho sapigueu en qualsevol cas".

El president de la Cambra de Representants dels Estats Units, John Boehner, ha advertit aquest dimarts a Obama que violarà la Resolució de Poders de Guerra si abans de diumenge no acaba les operacions militars sobre Líbia o el Congrés les autoritza.

Els republicans en la Cambra de Representants han amenaçat amb tallar el finançament de les operacions militars a Líbia si Obama n'aconsegueix l'aprovació.