Quatre militars espanyols i un intèrpret civil han resultat ferits en esclatar un artefacte explosiu prop de Ludina (Afganistan), al pas d'un blindat 'Linx' en què viatjaven, ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

Com a conseqüència de l'explosió dos dels militars, el tinent A.G.B. i la soldat J.G.L., han resultat ferits de gravetat i se'ls ha hagut d'amputar una cama. A més, un altre dels militars, el soldat A.Q.S., presentava ferides i fractura en una cama, pel qual ha estat intervingut quirúrgicament al costat dels seus dos companys a l'Hospital Roli 2 de Bala Murghab.

En les properes hores tant el tinent com el soldat A.Q.S. seran traslladats a l'Hospital Roli 2 d'Herat, gestionat per les tropes espanyoles, mentre que la soldat J.G.L. serà traslladada a l'Hospital Roli 3 de Kandahar.

Per la seva banda, els altres dos ferits, el soldat I.M.I. i un intèrpret civil que presentaven diverses contusions, han estat traslladats a l'Hospital Roli 2 d'Herat, on han estat estabilitzats. Els familiars dels ferits ja n'han estat informats.

Tres dels militars ferits (el tinent A.G.B. i els soldats A.Q.S i I.M.I.) pertanyen al Regiment d'Infanteria Lleugera Sòria número 9, amb seu a Fuerteventura, i la soldat J.G.L. destinada en el Regiment d'Infanteria Lleugera Palma número 47 amb seu a Palma de Mallorca.

Els militars espanyols viatjaven en un vehicle blindat 'Linx' espanyol que formava part d'una patrulla de reconeixement de la ruta Lithium. Des de l'any passat, les tropes espanyoles operen a l'Afganistan només amb els nous blindats RG-31 i amb els blindats mitjans 'Linx'.

Els dos vehicles, que van substituir els antics BMR, són els de major protecció contra mines i contra aquest tipus d'artefactes explosius improvisats que es poden trobar al mercat.

Actualment, el contingent espanyol desplegat en la missió ISAF a l'Afganistan té 67 blindats RG-31 i 131 vehicles 'Linx', tots ells dotats de sistemes d'inhibició de freqüències.