La congressista Gabrielle Giffords tornarà a la població de Tucson, Arizona, ciutat en què va rebre un tret al cap en un tiroteig mentre pronunciava un discurs, per primera vegada des que rebés l'alta mèdica de l'hospital TIRR Memorial Hermann Houston dimarts passat, on era ingressada des del gener. Serà la primera vegada que torna a la ciutat des del succés.

Giffords, qui anirà a passar-hi el cap de setmana, no farà cap aparició pública ni donarà entrevistes durant la seva visita, ja que planeja visitar la seva família. "Hem estat somiant amb aquest viatge des de fa molt de temps", ha dit Mark Kelly, marit de Giffords.

"Gabby tira molt de menys Tucson i els seus doctors han dit que tornar a la seva ciutat podria jugar un important paper en la seva recuperació. Segur que serà emocionant", ha afegit Kelly.

El passat 8 de gener, Giffords va rebre un tret al cap en el marc d'un tiroteig presumptament perpetrat per Jared Lee Loughner, de 22 anys. A més de la congressista, 13 persones hi van quedar ferides i sis més en van morir, entre elles una nena de nou anys, un jutge federal i un dels ajudants de la dona.

Loughner va ser declarat mentalment incompetent per ser jutjat i ingressat en un hospital per a presoners federals de Missouri el mes passat.