El Govern va tancar amb el PNB sis nous traspassos al País Basc per valor de 2,3 milions d'euros que completen el paquet de transferències per al primer semestre d'aquest any pendents de negociar en el pacte pressupostari, si bé el PSOE ha desvinculat l'èxit de l'acord a un altre per a 2012. El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, havia condicionat la culminació d'aquest grup de transferències a qualsevol possible negociació del possible suport dels nacionalistes bascos als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2012.

L'acord ha arribat a temps perquè l'aprovi l'últim Consell de Ministres de juny, el dia 24, una vegada que la Comissió Mixta de transferències es reuneixi dos dies abans a Vitòria amb representants del Govern Basc i de l'Executiu central.

En un altre ordre de coses, Coalició Canària (CC) i el PSC-PSOE van arribar a un acord de govern per als propers quatre anys a les illes, gràcies al qual el nacionalista Paulino Rivero continuarà sent president de l'Executiu i el secretari general dels socialistes canaris, José Miguel Pérez, el vicepresident.