Ratko Mladic demanarà a Sèrbia que pagui la seva defensa legal davant el Tribunal Penal Internacional per a l'ex-Iugoslàvia, segons el diari Blic de Belgrad. "Sobre els costos de la defensa de Mladic i probablement també de les visites de la seva família a la Haia, parlarem amb el govern de Belgrad i veurem si decideix assistir el seu compatriota", va afirmar l'advocat Milos Saljic. Segons va afegir, Mladic fins i tot demanarà que contribueixi amb la seva part corresponent el govern de la part sèrbia de Bòsnia.

Sèrbia té un acord de cooperació amb el tribunal pel qual promet assistència legal als acusats que es lliurin voluntàriament a la cort, però no és el cas de Mladic. L'exlíder militar dels serbobosnians en la guerra de l'ex-Iugoslàvia va ser arrestat el mes passat a Sèrbia després de gairebé 16 anys d'estar pròfug, i va ser extradit al tribunal.

En poc temps ha de nomenar l'equip de defensa, que segons Saljic estarà format per tres grups, un a la Haia i altres dos per recol·lectar evidències a Sèrbia i a Bòsnia. Compareixerà davant la cort el 4 de juliol i ha estat acusat d'11 càrrecs, dos de genocidi i la resta, de crims contra la humanitat.