El president dels EUA, Barack Obama, va rebutjar l'opinió d'advocats del Pentàgon i el Departament de Justícia en decidir que tenia l'autoritat legal per autoritzar la participació en la missió a Líbia sense comptar amb el vistiplau del Congrés, afirmava el diari The New York Times. El diari explica que tant el conseller legal del Pentàgon, Jeh Johnson, com la responsable de l'Oficina d'Assessoria Legal del Departament de Justícia, Caroline Krass, opinaven que la intervenció equivalia a unes "hostilitats".

La Llei de Poders de Guerra, que data de 1973, obliga el president nord-americà a sol·licitar l'autorització del Congrés en un termini de noranta dies si decideix enviar tropes a enfrontar-se a "hostilitats" a l'exterior. Finalment, Obama va decidir inclinar-se per l'opinió d'altres experts legals dins de la seva administració, com el conseller legal de la Casa Blanca, Bob Bauer, o l'assessor legal del Departament d'Estat, Harold Koh, els quals opinaven que la participació dels EUA no equival a "hostilitats" i, per tant, no era necessari el "sí" del Capitoli.

Per altra banda, almenys 18 rebels han perdut la vida en els combats desencadenats en les darreres hores entre la insurgència i les forces lleials al coronel Moammar al-Gaddafi, prop de la ciutat de Misrata, 200 quilòmetres a l'est de Trípoli, i també a Nalout.

Després de diverses setmanes sense bombardejos, les forces gaddafistes van reprendre els mateixos fa deu dies a Misrata, tercera ciutat del país, amb un balanç de 80 morts i 300 ferits.

Finalment, als campaments habilitats a Turquia per la Mitja Lluna Roja hi ha 10.114 sirians que van fugir del seu país per la repressió del règim de Bachar al Assad. Els malalts són atesos en dos hospitals mòbils desplegats a la zona i quatre cuines portàtils s'encarreguen de proveir de menjar calent als refugiats. A poc a poc s'ofereixen altres prestacions als desplaçats, i a Altinozu s'ha obert una perruqueria per a dones. També s'han posat a disposició dels refugiats cabines telefòniques.