L'OTAN va obrir ahir una investigació amb l'objectiu d'aclarir el bombardeig que va tenir lloc durant la matinada de dissabte a diumenge, que va acabar amb almenys nou persones mortes i més de vint ferits.

Així, en una primera reacció, l'OTAN va anunciar que ha obert una investigació sobre les "al·legacions" de les autoritats líbies per tal de verificar-ne la veracitat. En el comunicat, l'Aliança va assenyalar que "lamenta totes les morts" i que "està fent tot el possible per tal de protegir a la població civil de la violència del règim de Moammar al-Gaddafi".

Atac als suburbis de Trípoli

L'atac, dut a terme pels avions de l'Aliança Atlàntica, va tenir lloc al barri de El Arada, situat als ?suburbis de Trípoli. Segons van indicar unes fonts pertanyents a l'agència de premsa oficial Jana, tot citant al portaveu del govern libi, Moussa Ibrahim, les bombes de l'OTAN haurien caigut a un immoble de dos pisos habitat per dues famílies. Ibrahim també va assenyalar que cinc de les nou víctimes mortals, tres d'elles del mateix nucli familiar, habitaven l'edifici. Pel que fa a la resta de morts, aquests van perdre la vida en trobar-se en unes posicions pròximes al lloc del bombardeig.

El portaveu del govern libi va qualificar els atacs aeris de "barbàrie", i va afirmar que l'Aliança pretenia atacar directament els civils.