El Govern espanyol exigirà a Brussel·les que ampliï la dotació de 210 milions prevista com a compensació per al sector hortofructícola i el nombre de productes beneficiats, al mateix temps que no descarta anar a la "via legal" per rescabalar els productors pels ?danys patits. Així ho va explicar avui la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, qui va comparèixer a petició pròpia a la Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats per informar sobre les conseqüències de la crisi provocada pel brot d'E. coli a Alemanya.

Aguilar va assegurar que "no desistirem en la nostra intenció" per reclamar que les indemnitzacions s'estenguin a més produccions i que es reforci la promoció, amb l'objectiu de recuperar la imatge dels productes espanyols i la confiança dels consumidors.

Va precisar que "plantarem cara" perquè les indemnitzacions previstes per la Comissió Europea (CE) cobreixin a produccions fins ara no previstes -com ceba, col, pastanaga, albergínia i fruites de temporada com meló i síndria-, més implicació dels fons comunitaris en la promoció i que se simplifiquin els tràmits perquè les ajudes arribin aviat.

En un altre ordre de coses, el Ministeri francès d'Agricultura i Alimentació va confirmar que la infecció pel bacteri E. col" que ha afectat vuit nens al nord del país va ser provocada per la ingestió de carn picada adquirida en la cadena alemanya de supermercats Lidl. El Ministeri va assenyalar que s'estan fent anàlisis tant per buscar l'origen de la contaminació d'aquest producte com per avaluar el lot retirat de la distribució.