El president del govern valencià, Francisco Camps, ha anunciat aquest dimarts la nova composició del Consell en la qual destaquen les absències dels que han estat homes forts de l'executiu: el fins ara conseller d'Indústria i vicepresident, Vicent Rambla, relacionat amb el cas de presumpte finançament irregular del PP valencià, i l'exconseller d'Economia, Gerardo Camps.

Amb un nou govern renovat en un 70%, el president valencià queda com l'únic membre investigat per la justícia en el marc del cas 'Gürtel'. Durant la seva compareixença d'aquest dimarts al vespre, Camps ha refusat qualsevol pregunta relacionada amb causes judicials i ha demanat els periodistes centrar-se en la composició del govern.

El president valencià ha assegurat que el nou govern "és tan continuista com ho va ser el segon, que va ser rupturista" i ha recordat que en aquell moment va fer una renovació del 50%."El que es manté és el compromís de renovació, esforç i austeritat, eficiència i estalvi" ha dit Camps.

El president valencià ha confessat haver observat la composició dels governs autonòmics actuals i d'altres països però ha considerat com a bàsiques, "essencials", ha dit, com Agricultura i Governació.

Camps ha defensat les retallades del seu govern i ha dit que l'executiu que ha presentat aquest dimarts és "el mínim indispensable" per tal que la Generalitat Valenciana funcioni. El president valencià ha dit que la seva administració és una de les tres més barates de l'Estat, una de les tres que menys funcions té per cada 100 habitants i la més barata de les grans autonomies pel que fa a alts càrrecs.

Preguntat sobre el futur dels exvicepresidents Rambla i Gerardo Camps, el president valencià ha assegurat que veu el futur de Camps a Madrid i que Rambla "on ell cregui convenient perquè és un professional de reconegut nivell i excepcional amic i col·laborador al llarg dels darrers anys".

Davant algunes preguntes que demanaven si la sortida de Rambla estava relacionada amb les investigacions judicials, Francisco Camps ha refusat contestar i ha demanat centrar-se en la composició del govern.

Camps també ha defensat que el seu govern "ha aguantat el temporal dels governs socialistes" i que fins fa poc "érem quatre" les autonomies governades pel PP. En aquest sentit, el president valencià s'ha felicitat per l'èxit del seu partit en les eleccions municipals i autonòmiques.

Sobre la seva continuïtat més enllà d'aquesta legislatura, Francisco Camps ha assegurat que "tinc la vista posada en els pròxims quatre anys" i "continuar presentant-me perquè, com he dit moltes vegades, el meu principi i el meu final és la Comunitat Valenciana".