Unes 700 persones han pres part de la segona nit de violència que viu l'est de Belfast, a Irlanda del Nord. A la platja de Newtownards Road un home ha disparat tres cops, provocant una ferida a la cama a un periodista. A partir d'aleshores la policia ha prohibit qualsevol accés a la premsa, segons ha publicat la BBC. Còctels molotov, projectils i altres elements explosius han estat llançats contra el front policial. Els enfrontaments entre unionistes i republicans són considerats els pitjors disturbis en una dècada en aquesta àrea d'Irlanda del Nord.

Els aldarulls han provocat dos ferits per cremades. A més, dos homes estan a l'hospital per ferides de bala, entre ells el fotògraf. Es calcula que s'han disparat onze trets, sis al bàndol republicà, i cinc a l'unionista.

Fonts policials han explicat que dos dels trets s'han disparat contra un cotxe patrulla "en un intent clar de matar oficials de policia".

El fotògraf ferit, que treballa per a una agència de noticies, està estable a l'hospital Royal Victoria de Belfast. Quan ha estat traslladat al centre hospitalari, la policia ha avisat els mitjans a l'est de Belfast que es retiressin de la zona "per seguretat".

La diputada d'aquesta àrea, Naomi Long, del partit de l'Aliança, ha explicat a la premsa que un home que va ser atacat amb un totxo té el crani fracturat, i ha descrit la situació com a "molt seriosa". Long ha afegit que les demandes dels representants polítics per calmar els manifestants s'han dirigit a "orelles sordes".

"Quan tens armes al carrer, està clar que allò que es busca és treure la vida a algú. Cal que la gent s'aturi i pensi què està fent", ha afirmat Long.

A la zona hi havia molta presència policial, des que el dilluns van començar els enfrontaments, i la policia ha estat combatent els disturbis amb canons d'aigua i bales de goma.

Els dos bàndols enfrontats són republicans i membres del grup paramilitar Ulster Volunteer Force (UVF), format per unionistes probritànics que van acceptar els acords del Divendres Sant però que recentment han mostrat reticències al procés de pau. Segons el cap de la policia, Alan McCrum, els membres de l'UVF han "orquestrat" els problemes.

McCrum ha informat que els problemes han començat quan un grup de joves protestants ha arribat a una àrea amb forta presència catòlica.