El vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, lamenta que ningú hagi recorregut la decisió dels partits de no renovar el TC, que té el mandat caducat des del novembre del 2010, i afirma que esperava una "reacció més ràpida" dels partits després que ell i dos magistrats més d'aquest òrgan presentessin la dimissió. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Eugeni Gay ha lamentat que cap polític hagi plantejat un recurs contra el comportament del PSOE i el PP, que no es posen d'acord en el relleu dels càrrecs.

"Tant de bo ens ho hagués portat algú. Això ho poden portar cinquanta senadors o cinquanta diputats, o també parlaments autonòmics, que es considerin afectats per aquesta mesura", ha dit Gay en referència a l'immovilisme polític sobre la renovació del TC.

La setmana passada, el vicepresident i dos magistrats més del Constitucional van presentar la dimissió del càrrec en què estan en funcions des del novembre de l'any passat, però el president d'aquest tribunal, Pascual Sala, no va acceptar la renúncia.

A Eugeni Gay el sorprèn que els partits no hagin reaccionat amb més celeritat: "Nosaltres esperàvem una reacció immediata dels partits polítics i que es posessin d'acord."

Sobre la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, Eugeni Gay ha expressat les seves discrepàncies en alguns aspectes. Però defensa que "no ha qüestionat mai que Catalunya és una realitat nacional".

"Aquelles coses que es diuen en el preàmbul i que formen part, per tant, del que vindrà després, que és realment la part normativa del text, no havia d'haver estat portat en cap cas a la resolució. Però aquesta és una opinió personal meva", ha dit.