Almenys disset persones van morir en diverses ciutats de Síria durant les manifestacions que es van desencadenar després de l'anunci d'una amnistia general per als presos ordenada pel president del país, Bachar al Assad. El major nombre de víctimes es va registrar a la localitat central d'Homs, on almenys onze manifestants van morir, vuit al barri d'Al Jalidiya i tres al de Bab al Sabaa. En aquesta ciutat també hi va haver una gran concentració a favor d'Al Assad.

El president va decretar una amnistia general per a tots els delictes comesos abans del 20 de juny, sempre que no hi hagi una denúncia d'un individu i, en cas que hi fos, es retiri després d'aquesta decisió. Es concedeix així el perdó total de la pena a aquells reus que pateixin malalties terminals, excepte els que hagin comès delictes relacionats amb el contraban d'armes i de narcòtics.

Paral·lelament, el Govern de Síria ha aceptat donar accés al personal del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i a socorristes de la Societat Nacional de la Mitja Lluna Roja a les àrees on van ser reprimides violentament les protestes ciutadanes contra el règim.

Per altra banda, el règim libi va acusar l'OTAN de la mort fins ara de 700 civils i de planejar atacs contra els habitatges de tots els fills del líder del país, Moammar al-gaddafi. Paral·lelament, els atacs aeris de l'OTAN de dilluns contra la localitat líbia de Surman van causar la mort de vuit nens i onze adults,segons fonts del Govern.

Aixímateix, els senadors John Kerry i John McCain van presentar una resolució bipartidista que limita a un any les operacions militars dels EUA a Líbia, com a part dels esforços internacionals.

Pel que fa a Egipte, diversos dels joves que van promoure la revolució del passat 25 de gener van anunciar que formaran un partit polític, que englobarà diferents ideologies i tindrà el fi d'aconseguir el renaixement del país.

Finalment, el ministre d'Informació de Jordània, Taher Aduan, va presentar la seva dimissió per mostrar el seu desacord amb el projecte de llei del Govern sobre la llibertat de premsa.