El cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar que, encara que el PSOE "pateix", hi ha "raons força objectives" i d'"interès general" per concloure la legislatura, ja que cal finalitzar les reformes en marxa per consolidar la recuperació i crear ocupació. En un aspre debat en el ple del Senat, Zapatero va acusar el PP de generar alarma i desconfiança i va insistir que conclourà les reformes previstes perquè el seu compromís amb el país està per damunt de qualsevol interès personal o de partit.

Per altra banda, la ministra de Sanitat, Leire Pajín, va anunciar que deixarà el seu escó a la Cambra Alta, on és senadora per designació autonòmica, per encapçalar la llista del PSOE per Alacant al Congrés, a proposta del secretari general del PSPV, Jorge Alarte.

Paral·lelament, el president del Congrés, José Bono, va afirmar que José Blanco, titular de Foment, no coordinarà la campanya d'Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat socialista a les generals de 2012, "perquè no vol".

Pel que fa a les comunitats autònomes, la Presidència Executiva d'Izquierda Unida a nivell federal va descartar emprendre sancions contra la federació extremenya per haver decidit abstenir-se en la sessió d'investidura del president de la Junta. No obstant això, l'alt òrgan directiu d'IU federal reclamarà a la federació extremenya que rectifiqui la seva decisió, per considerar-la un "error polític", segons va indicar el coordinador de campanya d'aquesta organització, Ramón Luque.

A Castella-la Manxa, els 25 vots del PP a les Corts van donar sense problemes i sense sorpreses la presidència autonòmica a Maria Dolores de Cospedal. En la segona sessió d'investidura, Cospedal va tornar a fer promeses de retallades, aquesta vegada reduint "de manera substancial" l'assignació econòmica que reben els partits polítics, així com les subvencions que reben els sindicats i les organitzacions empresarials.

A la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat, Francisco Camps, va assegurar que el nou Govern valencià serà "més auster" i "més eficient", i que afronta el seu tercer mandat consecutiu "amb força renovada" i amb la intenció de "servir el poble, la comunitat i Espanya". Camps va presentar el seu nou Govern, en el qual ha prescindit de tots els imputats en el cas Gürtel.