La Fiscalia de Madrid interrogarà properament els metges i les infermeres, moltes d'elles monges, als quals les famílies afectades pel cas dels nens robats han vinculat amb els robatoris en les seves declaracions davant els fiscals. Així ho va assenyalar el fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Madrid, Eduardo Esteban, abans de reunir-se amb el fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Manuel Moix, i altres nou fiscals del tribunal madrileny encarregats de prendre declaració a les famílies que han denunciat el robatori de nadons nascuts entre les dècades dels quaranta i els noranta.

Les citacions de suposats implicats en la sostracció de nounats amb l'excusa que havien mort tenen com a objectiu esgotar totes les vies d'investigació en cada cas denunciat. No obstant això, Eduardo Esteban va destacar les dificultats que suposa investigar successos ocorreguts fa tants anys.

Esteban va explicar també que "un gran nombre" dels casos que estan sent investigats pel Ministeri Públic seran arxivats per manca de documents i perquè no hi ha verdadera "constància del que va passar", ja que només existeixen certificats de defunció de nadons que després, suposadament, van passar a ser enterrats en osseres comunes.

Els delictes que poden ser imputats als implicats són la falsedat documental -inscripcions falses-, la sostracció d'un menor i la detenció il·legal, segons el fiscal en cap de l'Audiència madrilenya, que va destacar que aquest darrer delicte només subsisteix quan a una persona se li impedeix moure's lliurement, i en aques cas no succeeix.

A més, si s'acusa una persona de detenció il·legal per quedar-se amb un nadó que no és seu, serien els pares no biològics els imputats per aquest delicte, quelcom que no volen les pròpies víctimes, va afirmar Esteban.