El govern grec ha guanyat aquest dimarts el vot de confiança que permet a Iogros Papandreu superar el primer obstacle en l'obtenció del nou crèdit de 12.000 milions d'euros de la Unió Europea que han d'evitar que el país faci fallida. Més de la meitat dels diputats del Parlament grec, 155, han donat suprot al govern del primer ministre socialista, que la setmana passada va remodelar el seu gabinat per avançar en l'aprovació d'un nou pla d'austeritat; un nou paquet de retallades que el poble grec ja ha demostrat no estar disposat a acceptar sortint al carrer per manifestar-se.

Precisament aquest dimarts el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha avisat que "és el moment de la veritat" per Grècia, ha. El parlament grec ha d'aprovar la setmana vinent un nou pla d'austeritat com a condició imprescindible per rebre 12.000 milions d'euros de la Unió Europea, uns diners vitals per no caure en la bancarrota. "No hi ha pla B", ha alertat Barroso.

"La setmana vinent és el moment de la veritat, quan Grècia haurà de demostrar que està genuïnament compromesa amb l'ambiciós paquet de mesures fiscals i privatitzacions impulsat pel govern de Iogros Papandreu", ha assegurat. Amb tot, el president de la Comissió ha indicat que "ningú pot ser ajudat contra la seva voluntat".