El nombre de refugiats sirians que estan tornant en els darrers dies al seu país està superant, per primera vegada, el dels que fugen del terror del règim de Bashar al Assad i travessen la frontera cap a Turquia. L'Oficina de Situacions de Desastre i Emergència (AFAD) va comunicar que fins al migdia d'ahir havien tornat al seu país 539 sirians i que van arribar altres 111 compatriotes als campaments aixecats a la zona turca, limítrof amb Síria. Segons AFAD, el total de sirians concentrats en cinc campaments fronterers a Turquia era fa dos dies de 10.639, però ara només en queden uns 10.300. També ha disminuït el nombre de sirians ingressats en hospitals de la zona, que ha baixat a 40.

En tot cas, els EUA van denunciar que la localitat siriana de Jisr Al Shugur, prop de la frontera amb Turquia, és una "ciutat fantasma" després de l'èxode massiu de la seva població, després d'un viatge del seu ambaixador en aquest país, Robert Ford, a la conflictiva zona.

Paral·lelament, la Unió Europea va ampliar les sancions contra Síria i va incloure quatre personalitats d'aquest país, tres iranians i quatre companyies vinculades amb l'Exèrcit. Així, la llista de sancions presentada per França i el Regne Unit a la resta de països de la UE va quedar aprovada. Es tracta de la tercera ronda de sancions que imposa la UE contra Síria per la repressió violenta del règim d'Al Assad.

Pel que fa a Líbia, la televisió estatal va assegurar que diverses desenes de persones van morir durant nit de dimarts en un atac de les forces de l'OTAN contra la ciutat costanera de Zliten, a l'est de Trípoli. El canal, que no va oferir xifres concretes ni va especificar si els morts eren civils o militars, va assegurar que l'Aliança Atlàntica va bombardejar diferents punts d'aquesta localitat des de vaixells de guerra.

L'OTAN simplement va admetre que les forces aliades han atacat a Líbia uns 40 objectius militars del règim de Moammar al-Gaddafi en unes 48 missions llançades en les darreres 24 hores, inclòs un campament militar del règim prop de Zlitan.