Efectius de Salvament Marítim d'Almeria i Motril van rescatar 54 immigrants d'origen marroquí, inclosos quatre nadons, dos nens i sis dones, d'una pastera interceptada a quatre milles nàutiques al sud-oest del límit entre les aigües territorials d'Espanya i el Marroc. Dues dones embarassades i dos homes van ser traslladats fins a l'Hospital Santa Ana de l'esmentat municipi per ser atesos. A més, a l'hora de tancar aquesta edició Salvament Marítim estava buscant al voltant a la zona de Nador, a l'alçada de l'illa d'Alborán, altres 42 immigrants que havien sortit en pastera a la matinada d'ahir des de les costes del Marroc.

Salvament Marítim va tenir coneixement de l'embarcació dimecres gràcies a la trucada d'un particular que alertava de la sortida a la matinada anterior, des d'un punt indeterminat del país alauita. Una vegada comprovada la versemblança d'aquesta informació, i després de contactar amb les autoritats marroquines, Salvament Marítim va disposar de l'avió Sasemar 101, amb base a Almeria, i la Salvamar Hamal, amb base a Motril, per portar a terme la recerca de la pastera.

Aproximadament a les dotze de la nit de dimecres, el Sasemar 101 va trobar finalment els immigrants quan la pastera encara era estable, si bé, quan la Hamal va arribar fins a ells, l'embarcació ja havia començat a desinflar-se. Els marroquins van ser pujats a bord de la nau, que els va evacuar al port de Motril, a on van arribar aproximadament a les set del matí, i van ser atesos per voluntaris d'un Equip de Resposta Immediata davant Emergències (ERIE) de Creu Roja.

Dos homes van necessitar serveis mèdics atès que presentaven cremades químiques per la reacció causada pel contacte dels seus cossos (anaven agafats a la pastera dins del mar) amb l'aigua salada i la gasolina de l'embarcació. A més, el 112 va assenyalar que una de les dues dones embarassades que van acudir al centre sanitari tenia, fins i tot, contraccions, per la qual cosa va ser necessari atendre-la immediatament.