El líder libi Moammar al-Gaddafi ha acusat l'OTAN de cometre assassinats tres dies després que un atac aeri dels aliats destruís la casa d'un dels generals de l'exèrcit, on també hi havia els membres de la seva família. L'Aliança Occidental s'ha defensat afirmant que la casa no era cap residència, sinó un centre de comandament.

Aquest dimecres la televisió estatal ha emès un missatge d'àudio on Gaddafi descrivia els responsables de l'atac com a "criminals" i "bàrbars". Posteriorment afegia que els libis lluitarien contra els "bàrbars estrangers" i els "de les creuades" fins a la mort.

A la gravació al-Gaddafi ha dit que tenia "l'esquena contra la paret", però que la batalla "continuarà fins a l'eternitat, fins que quedin destrossats".

El ministre d'afers exteriors italià, Francisco Frattini, ha demanat l'aturada immediata de les hostilitats, considerant que un alto el foc era necessari per permetre que entrés l'ajuda humanitària al país.

Frattini també ha fet pressió sobre l'OTAN perquè doni més detalls sobre la campanya aèria i sobre les directrius que segueix, per aclarir "els errors dramàtics que involucren a civils".

L'objectiu de l'atac

El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha recordat que la campanya té l'objectiu de protegir civils, i que seguirà actuant. L'OTAN ha afirmat que l'atac era legítim, perquè era un objectiu militar, i la casa era un centre de comandament, però el govern libi ha negat les declaracions de l'aliança.

L'edifici destrossat era la casa d'un dels aliats més propers d'al-Gaddafi, al-Khuwailidi al-Humaidi, a la ciutat de Sorman, i l'atac va ser perpetrat dilluns passat. Entre les baixes, que han estat enterrades hores després del discurs televisat del líder libi, hi havia tres néts del general i la dona d'un dels seus fills.

Al-Gadaffi ha acusat a l'aliança de mentir, afirmant que si els seus serveis d'intel·ligència eren tan bons, havien saber que dins la residència hi havia nens. "Vau dir: Atacarem els vostres objectius amb precisió. Jo dic: Assassins". I afegeix: "Un dia respondrem de la mateixa forma que esteu fent sobre les vostres cases, els vostres fills, i els nens seran un dia objectius legítims".