El líder libi, Moammar al-Gaddafi, va qualificar d'"assassins" els estats membres de l'OTAN durant un discurs d'àudio que va ser retransmès la nit de dimecres. Aquesta acusació va arribar dies després que l'aliança reconegués per primera vegada que les seves bombes podrien haver causat víctimes civils. "Vostès van dir: "No?saltres assolim els nostres objectius amb precisió", Assasins!", va afirmar Gaddafi durant una diatriba contra l'OTAN difosa per la televisió estatal. "Algun dia els respondrem i les seves cases seran objectius legítims", va afegir el líder libi, advertint d'una guerra a Europa, els Estats Units i Àsia.

El coronel libi va denunciar en la gravació de veu que els atacs de les forces internacionals llançats el 20 de juny a la localitat de Surman, a l'oest de Trípoli, havien afectat el domicili d'Hemidi Jouildi, un antic company d'armes.

Per part seva, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) va iniciar el trasllat per mar de centenars de persones separades de les seves famílies pel conflicte bèl·lic a Líbia, que seran transportades de Trípoli a Bengasi per retrobar-se amb els seus parents. L'operació, que durarà uns tres dies, implica un total de tres rotacions dels vaixells de la Creu Roja entre Trípoli, la capital líbia, i Bengasi, bastió dels rebels que lluiten contra el règim de Gaddafi.

Pel que fa a Síria, el nombre de refugiats en campaments fronterers a Turquia ha augmentat a uns 11.000, va informar el director de la Mitja Lluna Roja turca, Tekin Kucukali. Només ahir unes 600 persones van travessar la frontera amb Síria per ser acollits en els cinc assentaments que han establert les autoritats turques a la zona limítrofa amb el país àrab.

Finalment, soldats sirians van entrar a Yisr al Shogur, població fronterera amb Turquia assetjada per l'Exèrcit des de fa dies. Alguns dels seus habitants van trucar a familiars a la part turca per explicar que els soldats havien entrat a la localitat, molt propera a la frontera de Turquia.