Crisi econòmica

Gómez: ´El mercat laboral està llest per crear ocupació´

El ministre de Treball recorda que en l'últim any el sector serveis ha generat 240.000 llocs de treball

22.06.2011 | 12:42

El ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, ha assegurat aquest dimecres que el mercat de treball "ja està preparat per crear ocupació" i que sense la caiguda de la construcció "fa temps" que es crea ocupació en termes nets.

Durant la sessió de control al Govern al ple del Congrés, Gómez va respondre així a la pregunta del diputat del PP José Ignacio Echániz, i va afegir que en l'últim any només el sector serveis ha generat 240.000 llocs de treball, ja que un 35% del conjunt de les branques d'aquesta activitat crea ocupació.

Ha indicat que "mai s'avergonyirà" del seu treball realitzat com a ministre del ram després de ser qualificat per Echániz com "ministre sindicalista" i assegurar que la seva política laboral "és com posar a una guineu cuidant les gallines".

El diputat popular li va recriminar que hagi portat a "Espanya a la UVI" i afronti la crisi "amb tiretes i mercromina", i li va recordar que les conseqüències "més punyents" són els gairebé cinc milions d'aturats i la pèrdua de 500.000 empreses i autònoms.

Per la seva banda, Gómez va assegurar que va ser l'Executiu del PP el que entre 2002 i 2011 va manar a 2 milions de treballadors a l'atur després emprendre una reforma laboral que facilitava l '"acomiadament exprés". "Recordeu d'això", va puntualitzar.

El ministre també va criticar que el PP recrimini al Govern que no pugi el Salari Mínim Interprofessional fins als 800 euros, quan aquest partit "el congelar", igual que va fer amb les pensions mínimes.

"Si no van fer la més petita cosa pels més febles", ha subratllat Gómez, després d'afegir que l'Executiu socialista ha portat la cobertura social "màxims històrics" i 7 de cada 10 desocupats cobra alguna prestació.

En el mateix sentit, ha afirmat que el nou programa PREPARA, d'ajuda econòmica a la formació per a aturats, ha beneficiat ja a 80.000 persones i que durant el govern socialista s'ha reduït la pobresa relativa dels majors de 65 anys en cinc punts.

Per la seva banda, la diputada del PP Carmen Álvarez-Arenas li va retreure que encara hi hagi 1,7 milions de parats "a la cuneta i sense entrepà" i va dir que la política econòmica del Govern per afrontar la crisi és "insuficient i deficient", amb reformes "imposades" i "a mitges".

Espanya Internacional

El ministre Cristóbal Montoro.
El govern espanyol no abordarà el debat dels pressupostos fins després del 21-D

El govern espanyol no abordarà el debat dels pressupostos fins després del 21-D

Montoro diu que seria «ideal» que els comptes incorporessin la reforma del finançament autonòmic

El PP recorda Rita Barberá a les Corts en el primer aniversari de la seva mort

El PP recorda Rita Barberá a les Corts en el primer aniversari de la seva mort

Isabel Bonig mostra el reconeixement del partit l'exalcaldessa de València

Montoro insisteix que el concert basc no és un privilegi

Montoro insisteix que el concert basc no és un privilegi

El ministre d'Hisenda es compromet a reformar el finançament de la resta en breu

Suspenen tres policies que van amenaçar i insultar Carmena en un xat

L'Ajuntament de Madrid ha suspès temporalment tres policies locals pels insults i amenaces...

Els acusats de la violació múltiple declaren que el sexe va ser consentit

Els cinc membres de «La Manada» no aclareixen de quina manera la jove va mostrar que estava...

Urdangarin al·lega que no va cobrar «cap comissió» del Govern balear

Assegura en un escrit dirigit al jutge que ha quedat acreditada la utilitat dels treballs de...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema