El líder de l'oposició majoritària conservadora Nova Democràcia, Antonis Samaras, ha reiterat aquest dijous el seu rebuig al nou conjunt de mesures d'austeritat del govern socialista.

"He recolzat plenament un ajust fiscal a Grècia, però, l'actual combinació de polítiques implementada pel govern socialista preveu més impostos en una economia que es troba en una depressió sense precedents", ha afirmat en arribar a una reunió del Partit Popular Europeu (PPE), prèvia a la cimera de líders de la UE, que se celebra entre aquest dijous i divendres a Brussel·les.

Les mesures d'ajustament gregues han "creat seriosos problemes, com han demostrat totes les xifres actuals", ha recalcat.

El que necessita Grècia, ha dit, són "mesures correctives que garanteixin que l'economia es recuperi i torni l'ajuda" que ha rebut i rebrà de la UE i del Fons Monetari Internacional (FMI), ha assenyalat Samaras, en línia amb l'expressat en una entrevista publicada al diari britànic ´Financial Times´.

El líder de Nova Democràcia ha indicat que exposarà aquest dijous als seus col•legues del PPE la seva postura, mentre que es preveu que els seus socis en la formació conservadora intentaran convèncer de la necessitat que recolzi el pla pactat pel govern amb els seus socis internacionals.

En l'entrevista concedida al ´Financial Times´ ha explicat que el seu partit votaria en contra de les últimes mesures d'austeritat del govern, el que troba sota les esperances d'unitat política a Grècia sobre aquest assumpte.

El govern socialista planeja sancionar un paquet de 28.000 milions d'euros de retallades en la despesa i d'increments impositius la setmana que ve per assegurar així el pròxim tram de 12.000 milions d'euros del rescat internacional, d'un total de 110.000 milions d'euros, per evitar la fallida del país.

Els ministres de Fiances dels socis de l'Eurozona de Grècia van fer una crida dilluns als partits polítics grecs perquè donin suport al programa d'austeritat argumentant que "la unitat nacional és un pre-requisit per a l'èxit".