El dirigent etarra Txapote passarà a la presó un màxim de 30 anys, en comptes de 40. Així ho va dictaminar el Tribunal Suprem (TS), que rectifica així l'Audiència Nacional. El Suprem considera que no té sentit condemnar a 40 anys l'excap militar d'ETA Javier García Gaztelu perquè els delictes que va cometre van ser anteriors a 2003, i se li ha d'aplicar el Codi Penal anterior. D'aquesta forma, l'alt tribunal estima part del recurs que va presentar la defensa del terrorista.

Txapote havia estat condemnat a 40 anys de presó per deu condemnes per delictes terroristes. Però la seva defensa va presentar un recurs perquè considerava que se li havia aplicat indegudament el límit màxim que podia romandre a la presó, ja que els delictes pels quals se'l va jutjar i va condemnar es van produir abans de la reforma penal de 2003, que va elevar el temps màxim a la presó per als terroristes.

En un altre ordre de coses, l'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, de la coalició Bildu, va ordenar la retirada del retrat del Rei del saló de plens de l'Ajuntament donostiarra, per considerar que "no és representatiu de la ciutat". En el seu lloc, l'equip de govern col·locarà una imatge més representativa de Sant Sebastià que s'elegirà entre els fons artístics del Museu San Telmo.

Després de conèixer la decisió, els portaveus del PSE i del PP a l'Ajuntament de Sant Sebastià, Ernesto Gasco i Ramón Gómez, respectivament, van exigir que es torni a col·locar al saló de plens el retrat del Rei. El portaveu del PSOE va indicar que Izagirre "és alcalde amb només 8 dels 27 vots de la corporació, a la qual ni ha consultat ni informat".