El govern espanyol ha decidit no prorrogar més enllà del pròxim 30 de juny la rebaixa del 5% del preu dels bitllets de tren de Rodalies i Mitja Distància que va posar en marxa el passat 7 de març en el marc del pla d'Estalvi Energètic, segons han informat a Europa Press en fonts del Ministeri de Foment.

Amb aquesta mesura, l'executiu central buscava fomentar el transport públic i contribuir a l'estalvi de gasolina. La iniciativa es va aprovar juntament amb la reducció a 110 quilòmetres per hora del límit màxim de circulació per carretera, que l'executiu tampoc prorrogarà a finals de mes.

En el cas de les rebaixes dels bitllets de Rodalies que Foment va pactar amb els diferents consorcis regionals de transport, el departament que dirigeix José Blanco deixarà a partir del pròxim 1 de juliol de subvencionar les rebaixes, de manera que cadascun d'aquests organismes hauran de decidir si la mantenen, segons han explicat les mateixes fonts.

La iniciativa no va afectar a la resta de bitllets de tren de Renfe, els d'Alta Velocitat (AVE) i Llarga Distància, que van mantenir el seu preu. Els serveis de transport en tren sobre els quals es va articular la rebaixa, i que a partir de l'1 de juliol pujaran un 5%, tenen caràcter de servei públic.