El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, va insistir ahir en la seva teoria que els atemptats de l'11 de setembre de 2011 a Washington i Nova York formen part d'una conspiració per protegir els interessos dels EUA i Israel.

En un discurs amb motiu de l'obertura a Teheran de la segona Conferència Internacional de Lluita contra el Terrorisme organitzada pel règim iranià, Ahmadinejad va reiterar que "aquesta veritat" sortiria a la llum si s'obrís una investigació seriosa i independent.

"Alguns creuen que el motiu després dels atacs de l'11-S va ser garantir la seguretat d'Israel, fomentar la inseguretat a Orient Mitjà, desviar l'atenció de l'opinió pública dels EUA per la caòtica situació econòmica i omplir les butxaques dels bel·ligerants i incivilitzats capitalistes", va expressar el mandatari iranià. "Dos anys després de l'atac que els va donar l'excusa per envair dos països, matar, ferir i desplaçar a milions de persones, el Govern nord-americà, pressionat per l'opinió pública, va ordenar que un grup ho investigués. Però la veritat ha estat amagada als nord-americans i a la resta del món", va agregar.

Al fil d'aquest argument, Ahmadinejad va apuntar com raons del terrorisme internacional "els desitjos desviats de dominació, la pobresa, la discriminació i la humiliació dels éssers humans", i va acusar a les grans potències de promoure-ho. L'objectiu "és crear divisió, fer fallida la unitat entre les nacions, impedir el seu progrés i dominar tant els seus recursos com els seus destins", va postil·lar.

Previ a la inauguració de la Conferència, que durarà dos dies, Ahmadinejad va subscriure un acord de cooperació en matèria de terrorisme amb els seus col·legues del Pakistan, Asif Alí Zardari, i Afganistan, Hamid Karzai.