L'exagent de contraespionatge de la KGB, periodista i escriptor Daniel Estulin va presentar la setmana passada a Barcelona el seu nou llibre, Desmontando a Wikileaks (Planeta), en el qual assegura que el principal objectiu del portal és "tancar l'accés lliure a internet". Per a Estulin, el creador de Wikileaks, Julian Assange, no és res més que "un personatge tragicòmic, una persona dantesca i un titella de la CIA" que, sense saber-ho, serveix als objectius de l'agència d'intel·ligència nord-americana.

L'escriptor va assegurar que les filtracions de Wikileaks, que han col·locat en una situació molt compromesa algunes de les màximes autoritats polítiques i militars mundials, no tenen cap importància i no aporten "res rellevant", sinó que estan servint perquè les societats occidentals prenguin consciència del perill que suposa internet i no s'oposin al tancament de l'accés lliure de la xarxa, objectiu principal d'alguns governs que volen evitar la lliure circulació de la informació.

Estulin va assenyalar que "la verdadera bellesa de la història de Wikileaks és que ni el mateix Assange sap que treballa per a la CIA" i que l'agència el dirigeix mitjançant el "control mental" -que s'aconsegueix amb hipnosi, claus simbòliques i altres tècniques subtils- i mitjançant la col·locació de persones clau en el consell d'administració de la seva empresa.

Malgrat que la rellevància de les informacions destapades per Wikileaks li sembla més que qüestionable, l'exespia va reconèixer que de les desenes de milers de documents publicats per l'empresa hi ha quatre o cinc folis d'un valor "incalculable": aquells que demostren que el Govern de Suècia i el monarca del país han permès, durant anys, que el Govern dels Estats Units espiï els ciutadans suecs mitjançant tecnologia de l'empresa Ericsson.

Si s'aconsegueix demostrar aquests fets, seria un cop dur per als líders suecs, fet pel qual "volen tapar la boca a Assange" acusant-lo de violació de dues noies que, segons Estulin, tenen connexions amb la CIA i amb la resistència cubana.

El món que descriu l'escriptor és un món d'intrigues, espies, agències d'espionatge i contraespionatge, falses aparences i històries difícils de creure si no fos perquè l'escriptor establert a Madrid assegura que posseeix 200.000 documents secrets guardats en caixes fortes repartides per tot el món, i perquè l'avala l'èxit del seu anterior llibre La verdadera historia del Club Bilderberg (Planeta).

L'autor va recordar que la seva credibilitat no hauria de posar-se en dubte, ja que dirigents de tot el món avalen les seves teories, com demostra el fet que fa només uns mesos pronunciés una conferència al Parlament Europeu sobre el poder i els misteris del Club Bilderberg, i l'hagin rebut polítics de totes les tendències com el cubà Fidel Castro, el veneçolà Hugo Chávez i el mexicà Felipe Calderón, a qui està donant suport en la seva lluita contra la droga.

Les teories sobre les intrigues internacionals d'Estulin van molt més enllà de la seva aversió a Assange i els secrets de Bildeberg, i inclouen temes tan diversos com l'atemptat a les Torres Bessones i el de la banda terrorista ETA a la terminal T-4 de l'Aeroport de Barajas (Madrid).

"ETA és una merda"

"ETA és una merda, és una banda que fa deu anys que està morta", va sentenciar l'autor, que va assegurar que l'atemptat de la T-4 va ser perpetrat conjuntament pels serveis secrets espanyols i francesos i que es va usar una mini bomba atòmica.

"Tots els governs necessiten tenir un enemic i això és el que estan fent França i Espanya, que ressusciten contínuament ETA", va dir, recordant que l'enorme forat que va deixar la bomba de Barajas i la destrucció de 96 pilars de formigó no poden correspondre a un cotxe bomba amb 200 quilos de càrrega explosiva. Va afegir que l'avió que va impactar en el Pentàgon durant l'atac de l'11-S no estava dirigit per Al-Qaeda, sinó que era un míssil intercontinental llançat pel Govern francès, que l'havia aconseguit robant-lo del submarí rus Kursk, que es va enfonsar al mar de Barentsz el 12 d'agost del 2000 i que va perdre tota la seva tripulació.