EN DIRECTE
Debat de Política General

Noves mesures per als qui no poden pagar la hipoteca

Zapatero no ha donat detalls del seu plantejament, "compatible amb la solvència de les entitats prestatàries"

 16:21  

EFE / MADRID El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dimarts que en les pròximes setmanes el seu executiu aprovarà noves mesures de protecció de les persones subjectes, per impossibilitat de complir els seus compromisos, a procediments d'execució hipotecària.

En la seva intervenció inicial en el debat sobre l'estat de la nació, Zapatero ha repassat la feina que queda pendent en el que resta de legislatura, encara que sense entrar en molts detalls, i ha avançat algunes novetats.

Ha garantit que les mesures hipotecàries, que no ha precisat, i l'anunci ha arrencat el segon aplaudiment de la bancada socialista, "són compatibles amb els imperatius de seguretat jurídica i de solvència de les entitats prestatàries".

Altres iniciatives noves apuntades pel cap de l'Executiu han estat una regulació del silenci administratiu per convertir-lo en positiu; normes per incrementar la seguretat jurídica en el tràfic immobiliari, així com mesures a favor dels emprenedors i per alleujar la morositat que pateixen, especialment, pimes i autònoms davant les entitats locals.

Aquestes "noves iniciatives" es refereixen a compromisos ja assumits, ha recordat Zapatero, i s'afegeixen a l'aprovació definitiva a les càmeres de projectes de llei, entre els quals s'inclouen la reforma de les pensions i la inclusió dels empleats del servei domèstic en el règim general de la Seguretat Social.

També s'han de desenvolupar algunes ja aprovades, com les polítiques actives d'ocupació, la formació professional, la implantació efectiva de la prestació per cessament d'activitat dels autònoms, la reforma d'AENA o el nou règim del joc.

Ha afirmat que "és un programa de treball per al Govern (espanyol) i per a les Cambres" i una "tasca suficient per als mesos que queden per davant".

Enllaços recomanats: Premis cinema