Les negociacions per intentar aconseguir una sortida al conflicte civil de Líbia han de respectar l'ordre d'arrest contra el líder d'aquest país, Moammar al Gaddafi, emesa pels jutges de la Cort Penal Internacional (CPI), segons va afirmar el fiscal en cap del tribunal, l'argentí Luis Moreno Ocampo. "Hi ha una urgent necessitat de negociació a Líbia, però la negociació ha de respectar les resolucions de l'ONU i les decisions dels jutges de la CPI", va afirmar Ocampo. El fiscal argentí es va mostrar optimista sobre les possibilitats de captura del dictador libi i fins i tot es va atrevir a pronosticar que la seva detenció es produirà abans de "dos o tres mesos".

Paral·lelament, el Consell de Seguretat de l'ONU va incloure en les sancions contra el règim libi la dona de Gaddafi, Safia Farkash, i el seu ministre de Finances i Planificació, Abdulhafid Zlitni, als quals aplica restriccions de viatge i la congelació de béns financers a l'exterior. A més, també s'ha inclòs una empresa en aquesta mateixa llista: Zueitina Oil Company, una firma relacionada amb la ja sancionada Companyia Nacional de Petroli de Líbia.

Per part seva, l'assessor legal del Departament d'Estat nord-americà Harold Kohel va afirmar que el Govern dels EUA va actuar de "forma legal" en la intervenció militar a Líbia, ja que la seva participació és "limitada" en la seva naturalesa, abast i durada. Durant una audiència del Comitè de Relacions Exteriors del Senat, va afirmar que el Govern "està actuant de manera legal", malgrat les afirmacions que no va realitzar les degudes consultes per als atacs contra Líbia el març passat.

Pel que fa Síria, en les darreres hores almenys 44o refugiats han tornat al seu país des de Turquia, fet que accentua la tendència dels últims dies en la qual el nombre dels que tornen supera els nous acollits.

Entrevista amb Saleh

En referència al Iemen, la televisió estatal emetrà a partir de demà una entrevista amb el president del país, Ali Abdul·là Saleh, gravada a Riad, on està hospitalitzat des de fa tres setmanes, segons el viceministre d'Informació, Adbo al Janadi.