Almenys 22 persones han estat detingudes i altres 24 han resultat ferides en els enfrontaments entre la policia i grups de manifestants violents en els voltants del Parlament grec, han informat a Efe les forces de seguretat.

La immensa majoria dels 21 ferits, tots lleus, són policies antiavalots, mentre que tres manifestants van patir també contusions.

Els canals de notícies grecs asseguren, d'altra banda, que desenes de manifestants van resultar ferits en els disturbis, encara que cap de gravetat.

Els núvols de fum per la crema de contenidors i els gasos lacrimògens de la policia van fer que unes 250 persones haguessin de anar a urgències per presentar problemes respiratoris, encara que cap cas va revestir gravetat, han informat els serveis mèdics.

La violència es va desencadenar a la part inferior de la plaça Sintagma després de la fi de les manifestacions multitudinàries convocades per avui pels sindicats majoritaris, en la primera jornada de la vaga general de 48 hores que ha paralitzat el país per rebutjar les dures mesures d'ajust , amb pujades d'impostos i retallades socials.

La premsa grega calcula que unes 20.000 persones van participar en les protestes, xifra substancialment inferior a la del voltant de 50.000 manifestants en les marxes de l'anterior vaga general.

Igual que en altres ocasions, en dispersar la manifestació, diversos grups de manifestants violents amb la cara coberta amb passamuntanyes i mocadors van convertir el centre d'Atenes en un autèntic camp de batalla.

Grups d'encaputxats amb banderes negres, símbol dels anarquistes, van emprendre accions aparentment organitzades en les que van atacar amb bombes incendiàries als agents.

Al seu pas, aquests grups van trencar aparadors i vidres de cotxes, van calar foc a tendals i contenidors, i van incendiar dos vehicles d'una empresa grega de telefonia al confondre-les amb unitats mòbils de televisió, ja que van escriure sobre elles eslògans contra els mitjans.

Les forces antiavalots tracten de repel·lir els atacs amb gasos lacrimògens, bombes de so i fum, mentre continuen desplegades a les places pròximes al Parlament per dispersar els manifestants violents.

Pedres i vidres trencats cobreixen els carrers al voltant de la plaça Sintagma, mentre que núvols de gasos lacrimògens i fum han obligat a usar màscares de gas o mocadors als manifestants, dels quals molts van fugir a la recerca de refugi a altres carrers del centre.

Centenars d'agents guarden les seves posicions al Parlament, completament acordonat, i on avui prossegueix el debat sobre el pla d'austeritat que es votarà aquest dimecres.